fbpx
Home » Uw verzekeringen goed geregeld? Een second opinion is verhelderend

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

10

JULI 2020

Verzekeringen
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Uw verzekeringen goed geregeld? Een second opinion is verhelderend

Meestal worden verzekeringen afgesloten en pas weer bekeken bij schade. Dan kan blijken dat de verzekeringen toch niet zo goed geregeld waren. Een second opinion werkt verhelderend.

Bij het periodiek controleren van uw verzekeringen gaat het om de verzekeringen van het huis en uw andere bezittingen, maar ook om uw financiële toekomst. Het controleren van de schadeverzekeringen voor uw huis kan voorkomen dat u bij schade onderverzekerd bent of dat u zelfs niet verzekerd bent. Met het verzekeren van uw financiële toekomst doelen we op een arbeidsongeschiktheidsverzekering, het opbouwen van een goed pensioeninkomen en het wegnemen van de financiële gevolgen voor achterblijvers bij het te jong overlijden. En natuurlijk het halen van financiële doelen.

Wat is de kracht van een second opinion?

Zit u al vele jaren bij dezelfde verzekeraar? Mogelijk heeft u de beste verzekeringen die goed aansluiten bij u, maar dat kunt u alleen maar weten als u vergelijkingsmateriaal heeft. Want door het vergelijken blijkt wat de voordelen en de nadelen van uw huidige verzekeringspakket zijn. Uiteindelijk kan blijken dat u al goed verzekerd bent tegen een redelijke premie. Vaak blijkt uit een second opinion dat er betere en goedkopere verzekeringsoplossingen zijn. Vooral als u al vele jaren bij dezelfde verzekeraar verzekerd bent.

Verzekeringen zijn na verloop van jaren vaak niet meer passend

Het afsluiten van verzekeringen is gebaseerd op een momentopname. U kiest op dat moment voor verzekeringen die het beste aansluiten bij uw wensen en de risico’s die u loopt. Door veranderingen in het leven en door het kopen van spullen verandert uw verzekeringsbehoefte. Daarom is het verstandig om minimaal één keer per jaar een afspraak in te plannen met een onafhankelijke verzekeringadviseur. Zo voorkomt u dat u bij schade onvoldoende verzekerd bent en zo kunt u financiële toekomstdoelen halen.

Met een passend advies uw financiële leven uitstippelen

U weet niet hoe uw toekomst eruitziet, maar u kunt het financieel wel uitstippelen. U heeft bijvoorbeeld het plan om na uw pensionering verre reizen te maken of u droomt van het kopen van een huis in het buitenland. Gedurende uw werkzame leven kunt u de plannen financieel zeker stellen. Met financiële planning houden we er ook rekening mee dat het anders kan lopen. U raakt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of u komt te overlijden vóór uw pensioendatum. Dat zijn ook omstandigheden om rekening mee te houden en om goed te verzekeren.

Wilt u een second opinion over uw verzekeringspakket of wilt u uw leven financieel uitstippelen? Wij kunnen u daarbij helpen en u adviseren. Op deze manier kunt u risico’s wegnemen.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer