fbpx
Home » Assurantiën

David de Vries

Een eerlijk advies en een vlotte afhandeling, daarom kies ik voor Van Marle Advies

Curaçao

De eerste jaren van mijn carrière heb ik als chirurg gewerkt op mijn geboorte-eiland Curaçao. Dat deed ik met veel plezier, ik heb tenslotte met een studievoorschot van de Curaçaose overheid mijn chirurgie-opleiding in Antwerpen kunnen doen. De voorwaarde was dat ik me na mijn opleiding gedurende minimaal vijf jaar zou verbinden aan het ziekenhuis op het eiland om de lokale bevolking bij te staan. Ik werkte daarnaast ook nog in mijn particuliere praktijk in Willemstad. Na negen intensieve jaren op Curaçao hebben mijn echtgenote en ik besloten om ons gezin in Nederland te vestigen.

Kapitaalverzekeringen

Als beginnend arts was ik non-stop aan het werk en had ik geen tijd om me te verdiepen in mijn financiën. We hebben toen op advies van een lokale adviseur best wat investeringen in kapitaalverzekeringen gedaan maar helaas brachten deze niets op. Het bleken woekerpolissen te zijn. In de hectiek van de verhuizing naar Nederland heb ik me aangesloten bij de landelijke vereniging voor artsen. Zij hebben ons geadviseerd over alle financiële zaken, van de inkoop in de maatschap tot aan de hypotheek en inboedelverzekering. Dat hadden we beter niet kunnen doen want aan de hypotheek werden wederom kapitaalverzekeringen c.q. woekerpolissen gehangen en we hebben ons blauw betaald aan verzekeringen die er zogenaamd bij hoorden om alle risico’s af te dekken.

Loondienst

In 2014 begon het te kraken in de specialistenwereld, de maatschappen werden op de korrel genomen. Vanuit de overheid werd de fiscale positie van de specialist als zelfstandig ondernemer zeer moeilijk  gemaakt. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen, waar ik sinds 2002 aan de maatschap Heelkunde verbonden was, liet ons geen keus en alle specialisten moesten in loondienst. Ik ben toen op advies van mijn belastingadviseur Gert-Erik de Boer bij Noord Negentig naar Van Marle Advies gegaan voor financieel advies.

Verzekeringspakket

Wat ik heel plezierig vind aan de werkwijze van Van Marle Advies is de projectmatige aanpak. Jack maakte een compleet projectplan waarin de goodwill-vergoeding die ik kreeg voor mijn aandeel in de maatschap, werd uitgewerkt in verschillende opties. Dat bedrag was eigenlijk bedoeld voor mijn pensioen maar wij stonden voor een grote uitgaven zoals een paar dure renovaties aan ons huis. Jack heeft laten zien welk deel we daarvoor konden reserveren. Daarnaast heeft hij het andere deel geoormerkt voor onze oudedagsvoorziening door onder andere een fiscaal gunstige bankspaarregeling af te sluiten. Onze hypotheek heeft hij voordelig overgesloten en alle woekerpolissen gesaneerd. Samen hebben we onze volledige verzekeringspakket doorgenomen en op nut en noodzaak beoordeeld. Wat nodig was, hebben we gehouden en vele malen gunstiger ondergebracht. Ieder deelproject heeft hij apart uitgewerkt met een helder kostenplaatje zodat wij altijd wisten waar we aan toe waren.

Het hele verhaal

Bij Van Marle Advies krijgen we eerlijk advies en de afhandeling is vlot en accuraat. Bovendien schetst Jack steeds het hele verhaal: hoe willen we later leven, hoe willen we nú leven, welke risico’s vinden we acceptabel? Hij adviseert ons wat we het beste kunnen doen en laat de beslissing aan ons. En die keuze kunnen we maken omdat we het hele verhaal kennen. Nu zijn al onze financiële zaken, van assurantiën tot en met de hypotheek, onderdeel van de vermogensopbouw richting pensioen. En dat voelt goed, al zit ik niet te wachten op m’n pensioen, ik geniet nog iedere dag van mijn werk.

Assurantiën

Het principe Ne Quid Nimis – alles met mate, niets teveel– is wat Van Marle Advies betreft vooral binnen het verzekeringsvak van toepassing. Wij zien heel veel mensen die in hoge mate oververzekerd zijn, vooral medici. Vaak wordt onder het mom van verplichte verzekeringen een heel pakket geadviseerd zonder de persoonlijk situatie in ogenschouw te nemen. Bij Van Marle Advies doen we dat anders. We nemen samen met u door welke risico’s er zijn en hoe de eventuele gevolgen kunnen uitpakken. U kunt vervolgens zelf beslissen wat u acceptabel vindt. Zo komen we tot een weloverwogen en realistische afdekking van onacceptabele risico’s.

Voor Wie?

In Nederland houden we van verzekeren, dat zit in onze volksaard. Het risico van oververzekeren ligt echter op de loer. Bij Van Marle Advies proberen we het deel van uw inkomen dat u aan verzekeringspremies kwijt bent zo laag mogelijk te houden. Vooral bij medici zien we vaak een verzekeringspakket dat slimmer en voordeliger kan. Natuurlijk zijn particulieren, ondernemers en expats ook van harte welkom voor een scan van hun verzekeringen. Mocht u daarnaast nog in het verleden een woekerpolis hebben afgesloten, dan kunnen wij deze voor u saneren.

Gemoedsrust

We zijn dagelijks bezig ons leven in goede banen te leiden. Helaas hebben we niet alles in de hand en komen verzekeringen in voorkomende gevallen goed van pas. Van Marle Advies vindt het belangrijk dat u de financiële gevolgen van onacceptabele risico’s goed heeft afgedekt, dat geeft gemoedsrust. Juist wanneer u het ’t hardst nodig heeft.

Hoe kunnen wij u helpen?

De complete financiële dienstverlening van Van Marle Advies biedt rust en resultaat.
Hoe kunnen wij u helpen? Een vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk. Met het BEL MIJ TERUG formulier is het contact snel gelegd maar u mag natuurlijk ook zelf bellen of e-mailen. Graag tot ziens!

Persoonlijk contact?