fbpx
Home » Financiële rust krijgen na een gesprek met uw financieel adviseur
Uw huis verduurzamen met een tweede hypotheek

Bel Jack op
06 – 53 233 681

3

oktober 2023

Financieel Advies
Tips

door Jack van Marle

Blog

Financiële rust krijgen na een gesprek met uw financieel adviseur

Financiële rust zorgt voor veiligheid en voorkomt onaangename verrassingen. Ook als het in de toekomst anders loopt dan verwacht, stapt u niet in financiële valkuilen. Door minimaal één keer per jaar samen met uw adviseur de puntjes weer op de “i” te zetten, weet u dat u weer goed zit.

 Uw geldzaken goed op orde brengen, samen met uw financieel adviseur, is een doorlopend proces. Alleen door er aandacht voor te houden, blijft het up-to-date. Wij leggen graag uit waarom het belangrijk is. Niet alleen veranderingen in uw leven hebben namelijk invloed op uw financiële zaken. 

Uw hypotheek

De eigen woning is een belangrijk onderdeel in de financiële planning. Hierin wordt namelijk vermogen opgebouwd en voor de meeste huiseigenaren is de hypotheek de grootste maandelijkse kostenpost. De opgebouwde waarde in de woning kunt u in de toekomst voor andere doeleinden gebruiken. U kunt overwaarde bijvoorbeeld gebruiken voor het aanvullen van het ouderdomspensioen. Door veranderingen in uw hypotheek kunt u de maandelijkse lasten verlagen. Door een periodieke check kunnen we samen met u de hypotheek aanpassen, zodat de hypotheek weer beter past in uw maandelijkse budget of beter past bij uw plannen voor de toekomst.

Uw pensioen en nabestaandenvoorziening

Het opbouwen van een goed pensioeninkomen kunt u op verschillende manieren inrichten. Een paar keer per jaar controleren of u nog steeds op schema ligt om de financiële doelen te behalen, is belangrijk. U heeft bijvoorbeeld een lijfrentekapitaal die met uw pensioendatum op een bepaald niveau moet liggen. In een korte periode van een paar jaar gaat het vaak niet meer lukken om tegenvallende rendementen op te vangen. Door een vinger aan de pols te houden, kunnen we de plannen bijsturen om de doelen toch te behalen.

Bij uw overlijden wilt u uw nabestaanden goed verzorgd achterlaten. Kleine veranderingen kunnen van invloed zijn op de voorzieningen die zijn getroffen. Het gaat bijvoorbeeld om een kind dat 18 jaar is geworden of gestopt is met de studie. Dit soort veranderingen kunnen invloed hebben op de nabestaandenvoorziening. Door periodieke gesprekken met uw adviseur kunnen veranderingen verwerkt worden in de voorzieningen. 

Uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Aandacht blijven houden voor de AOV is van groot belang. Deze verzekering moet perfect aansluiten bij uw inkomsten en bij de vaste lasten die u moet kunnen betalen na het arbeidsongeschikt raken. Als u bijvoorbeeld minder gaat werken, kunt u ook besparen op de AOV. Wij zien ook dat verzekeraars nieuwe producten op de markt brengen die mogelijk beter bij u passen wat betreft de voorwaarden en de lagere premie.

Uw verzekeringen

Voor de particuliere en de zakelijke verzekering is het ook belangrijk om altijd te zorgen voor de best mogelijke dekking voor de risico’s die u loopt. U wilt namelijk voorkomen dat u onterecht te veel betaalt of dat u onvoldoende verzekerd bent, wat vaak pas blijkt bij schade.

Onze prioriteit is het goed regelen van uw geldzaken. Door twee of drie keer per jaar in een persoonlijk gesprek alles door te spreken, blijft het goed geregeld. Ook als u vragen heeft over verzekeringen die niet via ons lopen, helpen wij u graag.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer