fbpx
Home » Het verzekeren van exclusieve auto’s vraagt om specialisatie
Uw huis verduurzamen met een tweede hypotheek

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

1

december 2023

Verzekeren
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Het verzekeren van exclusieve auto’s vraagt om specialisatie

Verzekeringen moeten goed passen bij het risico dat u wilt verzekeren. Bij een exclusieve auto past ook een exclusieve verzekering. Bij schade moet de verzekeraar aandacht hebben voor de waarde van het voertuig. De best passende verzekering houdt bijvoorbeeld ook rekening met de kwaliteit van schadeherstel en de exclusiviteit van de auto. Wij vertellen u graag meer over hoe wij speciale aandacht hebben voor uw waardevolle bezit.

De standaard autoverzekering is gebaseerd op een gemiddelde auto en daar zijn de voorwaarden ook op afgestemd. Een auto met een hoge cataloguswaarde van bijvoorbeeld €75.000, is niet bij alle verzekeraars goed te verzekeren. Hetzelfde geldt voor unieke auto’s. Met onze Private Insurance zorgen wij voor oplossingen op maat.

Wanneer is er sprake van een exclusieve auto?

Een auto kan om verschillende redenen een exclusieve auto zijn. Het kan ontstaan door de hoge cataloguswaarde van een nieuwe auto, maar ook een auto die niet uitzonderlijk duur is kan exclusief zijn. U bezit bijvoorbeeld een eerste uitgave van een reguliere auto. Of een auto heeft een historische waarde. Wat belangrijk is voor een exclusieve auto is dat deze tegen de juiste waarde verzekerd wordt. Ook moet er speciale aandacht zijn voor de beveiliging in de auto. Wat een verzekering voor een exclusieve auto bijzonder maakt, is de maatwerk dekking.

Waarom kiezen voor onze Private Insurance?

De waarde van een auto wordt vaak niet vastgelegd door verzekeraars. Pas bij schade laten verzekeraars de dagwaarde van vlak vóór het ongeval inschatten door een taxateur. Voor uw auto is mogelijk dit niet de gewenste manier van verzekeren. Bij schade wilt u terug kunnen vallen op een taxatierapport en het schadeherstel moet niet gebeuren met tweedehands onderdelen van een auto. Om te zorgen voor maatwerk, kiest u voor Private Insurance. Ook voor andere bezittingen zoals uw kostbaarheden en kunstobjecten, wilt u de beste dekking en een verzekering met de beste voorwaarden.

Wat zijn aandachtspunten bij het verzekeren van een exclusieve auto?

Iedere bijzondere auto heeft een eigen verzekeringsoplossing. Er is niet één autoverzekering die in alle gevallen de beste keuze is. Er zijn namelijk meerdere verzekeraars die maatwerk mogelijk maken. Een aantal aandachtspunten bij het verzekeren zijn:

  • Het alarmsysteem in de auto moet voldoende beveiliging bieden en moet voldoen aan de eisen van de verzekeraar.
  • De verzekeraar moet bij schade niet uitgaan van de dagwaarde maar van de getaxeerde waarde van de auto.
  • Verzekeraars moeten volledige vrijheid bieden in het kiezen van de schadehersteller.
  • Een nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto’s met een hoge waarde tot de auto vijf jaar oud is.
  • Bij een total loss moet u een bedrag uitgekeerd krijgen dat voldoende is om een gelijkwaardige auto weer te kopen.
  • Geen premieverhoging na een schade.
  • Korting op de premie als u de auto weinig gebruikt.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij selecteren voor u de verzekeraar en de autoverzekering die het beste bij u en bij uw auto past. Met een nieuwe auto met een hoge waarde heeft u een andere verzekering nodig dan voor een oude exclusieve auto. Wij zoeken naar de verzekering die zo goed mogelijk de risico’s opvangt die u loopt met uw auto. Plan gerust een afspraak met ons in om de mogelijkheden door te spreken. U bent van harte welkom aan de Hereplein 3 in Groningen.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer