fbpx
Home » Financiële planning

Felix van Lammeren

Door Van Marle Advies kreeg ik eindelijk echt inzicht in mijn financiële positie

Met pensioen

Het was best spannend om met pensioen te gaan. Ik heb na mijn opleiding dertig jaar als oncologisch chirurg en opleider gewerkt, mijn vrouw was verloskundige. Toen het in 2015 zover was, voelde het net als de grote vakantie op de lagere school. Maar al gauw hebben we onze draai gevonden en genieten we volop van deze levensfase. Spannend was het overigens niet op financieel vlak. Ik heb rond mijn vijftigste Jack van Marle leren kennen en vanaf dat moment kreeg ik echt inzicht in mijn financiële toekomst.

Financiële keuzes

Mijn vrouw was vanuit haar opleiding lid van een groot landelijk adviesorgaan voor medici en paramedici. Aan het begin van je carrière komt er veel op je af en wij hebben ons door deze club laten adviseren. We gingen van Amsterdam naar Doetinchem waar ik me moest inkopen in een maatschap. Tegelijkertijd heeft mijn vrouw haar verloskundige praktijk in Amsterdam verkocht en is een paar jaar fulltime voor onze kinderen gaan zorgen. Later is ze weer als tweedelijnsverloskundige gaan werken in het ziekenhuis. De financiële keuzes die in deze opstartfase zijn gemaakt, waren van wezenlijk belang voor ons levenscomfort enerzijds en de vermogensopbouw anderzijds. Terugkijkend besef ik dat we beter af waren geweest met een advies op maat voor onze persoonlijke situatie.

Goed advies

Vijftien jaar later was Jack van Marle de eerste die mij vroeg wat ik wilde met mijn pensioen. Een goede dokter stelt de goede vragen en blijkbaar geldt hetzelfde voor een financieel adviseur. Nog geen enkele adviseur had daarvoor gevraagd wat ik wilde of had mij uitgelegd wat mijn verschillende opties waren. Er werd een pakket aan verzekeringen voorgeschoteld en zo moest het, dacht ik, maar achteraf weet ik dat het ook anders had gekund. Een financieel plan op maat, passend bij ons leven en bij onze wensen voor later. Bij dit tweede beslissende moment, zo’n vijftien jaar voor mijn pensioen, kregen we gelukkig wel een goed advies.

Financiële planning

Een medisch specialist mag natuurlijk niet klagen qua inkomen. Maar wat aan de ene kant binnenkomt ben je aan de andere kant ook weer net zo snel kwijt aan je arbeidsongeschiktheidsverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, belasting, hypotheek, pensioen en in mijn tijd ook nog de goodwill aan de maatschap. En als ik zeg dat een medisch specialist geen financieel expert is, dan spreek ik niet alleen voor mezelf maar ook voor veel van de medici die ik om me heen heb gezien. Ik was dan ook heel blij dat Jack begin 2000 een haalbare financiële planning heeft gemaakt waarmee al onze doelen binnen bereik kwamen. Toen ik in 2013 bij mijn pensioenfonds een financiële scan liet maken, was de accountmanager onder de indruk van mijn financiële planning. Dat kwam ze niet vaak tegen en dat is een compliment aan het adres van Van Marle Advies.

Advies voor medici

Wij kunnen gelukkig nog jaren vooruit met een comfortabel pensioen. Als opleider van tropenartsen en chirurgen heb ik me altijd bekommerd om de financiële toekomst van jonge artsen. Ik wil hen op het hart drukken om aan het begin van hun loopbaan een adviseur te zoeken die helder kan uitleggen wat de verschillende opties zijn en inzicht geeft in je persoonlijke financiële positie. Besef dat je zelf aan het roer zit zoek iemand die je vertrouwt. Voor ons is dat Van Marle Advies.

Financiële Planning

Tegenwoordig heeft iedereen een veel grotere eigen verantwoordelijkheid voor het financiële welzijn en daar horen nog wel eens ingewikkelde keuzes bij. Van Marle Advies staat voor een complete financiële dienstverlening en geeft u diepgaand inzicht in uw persoonlijke financiële situatie. Dit inzicht in combinatie met ons advies stelt u in staat de beste beslissingen te nemen voor uw financiële welzijn. Door verantwoordelijkheid te nemen voor het grotere geheel zorgen wij ervoor dat u in het heden prettig kunt wonen en leven, èn in de toekomst comfortabel kunt blijven genieten. Natuurlijk passen we ook hier ons motto Ne Quid Nimis toe – alles met mate, niets teveel. U bepaalt uw doel en wij zorgen voor een comfortabele implementatie van uw financiële planning.

Voor Wie?

Eigen verantwoordelijkheid geldt voor iedereen, alle Nederlanders staan voor vragen als ‘welk inkomen heb ik na mijn pensioen’ en ‘wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid’. Dat begint bij uw huidige inkomen met daarbij opgeteld uw hypotheek, levensverzekeringen en alle afgedekte risico’s voor inkomstenderving. Een financiële planning door Van Marle Advies zorgt voor orde op zaken en gemoedsrust. Op basis van de inventarisatie van uw wensen zullen wij een financiële planning opstellen waarin we uw hypotheek en waardeopbouw meenemen, net als de assurantiën en levensverzekeringen, de spaartegoeden, beleggingen, en natuurlijk de fiscaliteit. Zowel particulieren als ondernemers, medici, en expats stellen we daarbij dezelfde vraag: hoe wilt u leven, nu en in de toekomst?

Risico’s

In Nederland willen we graag zoveel mogelijk risico afdekken, dat zit in onze aard. Bij Van Marle Advies willen we hier een heel eind in meegaan, maar pas nadat we eerst samen bekeken hebben welke gevolgen te verwachten zijn bij welk risico. Zo kunt u geïnformeerd beslissen over welke risico’s u acceptabel vindt en welke onvoorziene omstandigheden u wilt verzekeren. Op basis daarvan maken we een financiële planning op maat met optimale gemoedsrust – ne quid nimis.

Hoe kunnen wij u helpen?

De complete financiële dienstverlening van Van Marle Advies biedt rust en resultaat.
Hoe kunnen wij u helpen? Een vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk. Met het BEL MIJ TERUG formulier is het contact snel gelegd maar u mag natuurlijk ook zelf bellen of e-mailen. Graag tot ziens!

Persoonlijk contact?