fbpx
Home » Nu ook een auto leasen via Van Marle Advies
Team VMA
Thomas van Marle

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

16

December 2021

Hypotheken
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Nu ook een auto leasen via Van Marle Advies

Het leasen van een auto is het aangaan van een financiële verplichting voor meerdere jaren. Graag helpen wij u met het nemen van financiële beslissingen, en daar hoort het leasen van een auto zeker bij. Voor een advies op maat kunt u bij ons terecht. Wij bepalen samen met u de best passende leasevorm.

Het sluiten van een leasecontract heeft invloed op uw maandelijkse budget. Het voordeel van het leasen is dat u in een nieuwe auto rijdt, zonder dat u een grote som geld bij een autodealer neer moet leggen. In plaats daarvan betaalt u een vast bedrag per maand. Zo houdt u de kosten overzichtelijk en krijgt u wel het comfort dat u wenst.

Welke vormen van lease kunt u tussen kiezen?

De laatste jaren is private lease onder particulieren sterk in opkomst. Toch hoeft dit voor u niet de verstandigste leasevorm te zijn. Welke vormen u kunt kiezen leggen wij u graag uit. Als particulier of als ondernemer kunt u kiezen tussen:

  • Private lease – Als particulier kunt u voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden. U heeft geen kosten meer voor het aanschaffen, onderhouden, verzekeren en ook niet voor de motorrijtuigenbelasting. De looptijd van het leasecontract varieert tussen één en vijf jaar
  • Operational lease – Deze vorm is vergelijkbaar met private lease, maar richt zich juist op ondernemingen.
  • Financial lease – Deze optie wordt vaak gekozen door ondernemers. Financial lease is een manier van financieren van een auto. Met deze vorm van lease hoeven ondernemers niet in één keer een groot bedrag te investeren. Kosten als onderhoud en het verzekeren zitten niet in het leasecontract.
  • Short lease – Particulieren en ondernemers kunnen voor deze vorm van lease kiezen. U krijgt een auto tot uw beschikking voor een bepaalde periode, zonder dat u vastzit aan een leasecontract van meerdere jaren.

Het leasen moet passen in uw financiële plaatje

Als u via ons een auto gaat leasen, kijken we verder dan het leasecontract zelf. Het aangaan van een leaseovereenkomst moet goed passen in uw financiële toekomst. Wij berekenen voor u door wat de leasekosten voor gevolgen hebben voor uw maandelijks besteedbare budget. Uw plannen voor de toekomst zijn hierin ook belangrijk. Het afsluiten van een leasecontract heeft namelijk ook weer invloed op uw mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten of aan te passen. Geen verrassingen achteraf, wij maken gelijk de financiële consequenties inzichtelijk.

Wij bewaken uw belangen

In een leasecontract kunnen onredelijke bepalingen staan. U betaalt bijvoorbeeld bij een schade een torenhoog eigen risico. Ook bij het leasen is het belangrijk dat u een product kiest dat goed bij u past en achteraf wilt u geen onaangename verrassingen. Daarom hebben wij de leaseproducten vooraf kritisch doorgelicht. U wilt niet teveel betalen en waar u een handtekening voor zet bij het aangaan van een contract, moet voldoen aan de verwachtingen. Daarom gaat u naar de financieel expert voor het aangaan van een dergelijke grote financiële verplichting. Wilt u meer weten over de lease mogelijkheden? Wij vertellen u er graag alles over in een persoonlijk gesprek.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer