fbpx
Home » Het kopen van beleggingspanden is in trek

17

MEI 2019

Vastgoedhypotheek
Tips
door Jack van Marle

Blog

Het kopen van beleggingspanden is in trek

Het beleggen in vastgoed is populair onder beleggers. Volgens het CBS gaan in bepaalde wijken in grote steden 1 op de 10 huizen naar een belegger, en daar zijn ook goede redenen voor. Dit gebeurt in de Randstad, maar bijvoorbeeld ook in de stad Groningen.

Er is een tekort aan woonruimte in grote delen van Nederland. Niet alleen kopers lopen vast, maar ook huurders hebben moeite met het vinden van een huurhuis. In studentensteden zijn er ook nog de te huisvesten studenten. Dit biedt kansen voor investeerders. Door het beleggen in vastgoed kunt u profiteren van de ontwikkeling van de huizenprijzen en u heeft baat bij het tekort aan huurhuizen in de vrije sector. Heeft u onvoldoende vermogen voor het kopen van een beleggingspand? Geen probleem, u kunt het overgrote deel van de koopsom (tot zelfs 90%) financieren met een hypotheek.

Er is te weinig nieuw gebouwd

Tijdens de crisisjaren is het bouwen van huizen op een laag pitje gezet. Het was bekend dat er een woningtekort zou dreigen de komende decennia, maar door de dalende trend van de huizenprijzen wilden partijen niet investeren in nieuwbouw. Daar is ook iets bij voor te stellen. Het is niet aantrekkelijk om geld te steken in een bouwproject wetende dat de waarde dalende is. De trend is nu volledig omgeslagen, maar nu is er een tekort aan personeel, tijd en bouwkavels. Het duurt alleen al maanden of jaren om vergunningen te krijgen om te mogen bouwen. Er wordt nu volop gebouwd, maar de vraag blijft nog jarenlang groter dan het aanbod.

Wat is het aantrekkelijke van het beleggen in een beleggingspand?

In gewilde delen van de stad kunt u een beleggingspand eenvoudig weer verhuren. Het wordt nog interessanter als het pand te verdelen is in meerdere units. Op deze manier spreidt u ook nog de risico’s als bijvoorbeeld wanbetaling van een huurder. Bij een verdere stijging van de huizenprijzen bent u helemaal spekkoper. Alleen al met de verhuuropbrengst kunt u een mooi rendement pakken op uw investering.

De risico’s beperkt houden

Het investeren in een beleggingspand is beleggen met een beheersbaar risico. Als u vooraf een gedegen onderzoek laat doen, koopt u een huis met in meerdere opzichten groeipotentieel. Panden in Groningen, Amsterdam en Den Haag zijn bijvoorbeeld een goede investering voor beleggers, maar selecteer wel kritisch. U moet weten waar u een huis moet kopen en waar grote vraag naar is. Ook voor de verhuur is kennis van de lokale markt noodzakelijk. Vaak wordt gezegd dat de locatie het belangrijkste is voor het investeren in onroerend goed, en dat geldt in nog sterkere mate voor investeerders in te verhuren woonhuizen.

Wij weten welke beleggingspanden een goede investering zijn en wij kunnen u ook nog eens helpen aan een hypotheek met een aantrekkelijke rente. Uiteraard gaan de geldverstrekkers waarmee we samenwerken akkoord met verhuur.

Kunnen wij u helpen? Laat het ons weten en wij nemen contact met u op.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer