fbpx
Home » Een hypotheek maakt een beleggingspand haalbaar
19
APRIL 2019
Vastgoedhypotheek
Tips
door Jack van Marle

Blog

Een hypotheek maakt een beleggingspand haalbaar

U hoeft geen groot kapitaal beschikbaar te hebben voor het investeren in een beleggingspand. U kunt de aankoop namelijk grotendeels financieren. U kunt spaargeld investeren en 80% van de aankoop financieren met een hypotheek. Soms is financieren zelfs mogelijk tot 90% van de koopsom van een pand.

Een beleggingspand koopt u met als doel een aantrekkelijk rendement te maken op de investering. Een dergelijk pand moet dus over een paar kenmerken beschikken wat het geschikt maakt als beleggingspand. Door het zorgvuldig uitzoeken van een pand haalt u het hoogst mogelijke rendement. Wij kennen de markt goed en weten waar u wel en niet moet zijn en waar u op moet letten.

Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • Het moet gaan om een goed onderhouden pand afgestemd op het doel. Voor de verhuur moet het pand passen bij de wensen van de doelgroep;
  • Belangrijk is de locatie. Ook in de grote steden met een tekort aan woonruimte zitten er grote verschillen in waar veel vraag naar is;
  • Het pand moet goed in de markt liggen, maar niet te duur worden aangekocht.

Kies een beleggingspand kritisch

Ga vooral niet willekeurig een huis kopen. Verstand van de lokale huizenmarkt is onmisbaar. Er zijn namelijk opkomende wijken waar de huizen nog goed betaalbaar zijn. In een dergelijke wijk wilt u een huis kopen. Er zijn ook wijken die zeer gewild zijn, maar waar de prijzen feitelijk veel te hoog liggen. Wat de plannen van de gemeente zijn met de wijk is ook belangrijk. Ga dus niet zomaar op zoek, maar ga voor een goed onderbouwd advies naar een deskundige.

Wat gaan de huizenprijzen doen?

Er wordt veel gesproken over de huizenprijzen die in de afgelopen jaren (te) hard zijn gestegen. De huizenprijzen kunnen niet jaar in jaar uit sterk blijven stijgen, er moet een keer een correctie komen. Dat kan de komende jaren gebeuren, maar het blijft een feit dat er een tekort is aan woonruimte. Hierdoor zal er ook veel vraag blijven naar huurruimte en koophuizen. Het beleggen is een investering voor de langere termijn. Met huurinkomsten kunt u al een mooi rendement maken. Ook bij een tijdelijke dip zal de waarde van het huis weer aantrekken. Het tekort aan woonruimte in de grote steden is zomaar niet weer ingelopen. Het kopen is nu ook wel erg interessant door de zeer lage hypotheekrente.

Het kiezen van de juiste hypotheek maakt het verschil

Bij het beleggen kunt u het rendement ook verhogen door de kosten zo laag mogelijk te houden. Wist u dat u al een hypotheek kunt krijgen met een hypotheekrente van 2,99% voor 10 jaar vast? Dit is een hypotheek speciaal bedoeld voor het financieren van een beleggingspand. Maar de juiste hypotheek is niet alleen maar afhankelijk van het rentepercentage. Wij kunnen u helpen met het financieren van een beleggingspand met de best passende financiering. Wij weten wat er te koop is en hoe u het financiert en een maximaal rendement kunt halen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer