fbpx
Home » Veelgestelde vragen over de AOV

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

14

MEI 2021

Assurantiën
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Veelgestelde vragen over de AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt ervoor dat u ten gevolge van een ziekte of een ongeval niet zonder inkomen komt te zitten. Een aantal veelgestelde vragen hebben wij nader uitgewerkt om u te informeren over belangrijke aspecten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wat kost een AOV?

De hoogte van de premie hangt onder andere af van uw beroep en de gewenste dekking. Als u een hoog jaarloon wilt verzekeren is de premie naar verhouding ook hoog. U kunt de premie zo laag mogelijk houden door het risico deels zelf te dragen. U kiest er bijvoorbeeld voor dat de uitkering pas in gaat nadat u drie maanden arbeidsongeschikt bent. Of u laat de uitkering in gaan als er een hoge mate van arbeidsongeschiktheid bij u is vastgesteld. De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn groot. Wij vergelijken meerdere verzekeraars voor u om te komen tot de beste dekking tegen de laagste premie.

Is het maandelijks reserveren van een bedrag een vervanging voor de AOV?

Mensen kiezen voor het verzekeren omdat bepaalde risico’s niet zelf te dragen zijn. Als we kijken naar het risico van het arbeidsongeschikt raken ligt het grootste financiële gevaar in het blijvend arbeidsongeschikt raken. In dat geval moet u het inkomensverlies tot uw pensioendatum opvangen. Het is vaak onmogelijk om hiervoor te reserveren. Het risico van tijdelijke arbeidsongeschiktheid kunt u opvangen met een spaarkapitaal, maar het risico van blijvende of langdurige arbeidsongeschiktheid kunt u alleen maar verzekeren.

Welk percentage van het inkomen moet u verzekeren?

Vaak wordt gekozen voor een AOV afgestemd op 70% of 80% van het inkomen. Met het inkomen na het intreden van volledige arbeidsongeschiktheid moet u in staat zijn om de kosten van het levensonderhoud en de vaste lasten te betalen. Als u voldoende heeft aan een uitkering gebaseerd op bijvoorbeeld 60% van het inkomen, kunt u de premie voor de AOV zo laag mogelijk houden.

Graag vertellen wij u meer over de AOV. Wij kunnen ook de bestaande verzekering beoordelen en voor u bepalen of er mogelijkheden zijn om te besparen. Dan kijken we ook gelijk of de AOV nog goed is afgestemd op uw situatie en toekomstverwachtingen.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer