fbpx
Home » Een arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat afsluiten

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

19

MAART 2021

Assurantiën
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering op maat afsluiten

Uw financiële toekomst kunt u veiligstellen door het goed verzekeren van risico’s. De kans om arbeidsongeschikt te raken is voor veel beroepsgroepen klein, maar als het u overkomt zijn de gevolgen gelijk groot. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u het risico voor een groot deel neerleggen bij een verzekeraar. Voor het verzekeren kiest u niet voor een willekeurige arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar u kiest de verzekering die goed past bij u en bij uw beroep. Er zijn verzekeraars die producten afstemmen op het beroep. Denk hierbij aan de medische beroepen en zakelijke professionals. Iedere beroepsgroep heeft weer andere afhankelijkheden waarmee bij het verzekeren rekening moet worden gehouden.

De uitkering afstemmen op het eigen inkomen

De hoogte van de uitkering uit de verzekering wordt niet gesteld op een willekeurig bedrag. Deze wordt afgestemd op het huidige inkomen. Als het noodlot u treft, moet u met de uitkering de financiële huishouding draaiende kunnen houden. Gebruikelijk is om maximaal 80% van het inkomen te verzekeren. In overleg met onze adviseurs kunnen we de meest ideale verzekerde bedragen bepalen.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) moet ook passen bij uw toekomstbeeld

Wij zien het verzekeren en geldzaken als een samenhangend geheel. Het doel is om risico’s die u niet zelf kunt of wilt dragen te verzekeren en er moet geld beschikbaar zijn voor toekomstige doelen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt daarom een onderdeel uit van de financiële planning. Bij het verzekeren houden we bijvoorbeeld rekening met het eerder willen stoppen met werken.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering moet u tijdelijk kunnen sluimeren

De meest ideale arbeidsongeschiktheidsverzekering moet u ook tijdelijk kunnen stoppen zonder dat u de verzekering beëindigt. U gaat bijvoorbeeld een dagopleiding volgen of u gaat een jaar een sabbatical nemen. Hier kunt u de arbeidsongeschiktheidsverzekering op afstemmen. Op deze manier kunt u van een noodzakelijke verzekering maatwerk maken.

Stem de arbeidsongeschiktheidsverzekering zo goed mogelijk af op uw wensen

Lukt het u om bij arbeidsongeschiktheid een paar maanden zelf financieel te overbruggen? Door het kiezen van een AOV die pas uitkeert nadat u al een paar maanden niet meer kunt werken, drukt u de premie. Als de verzekeraar minder risico loopt, betaalt u een lagere premie. Of u hoeft pas een uitkering ontvangen als u volledig arbeidsongeschikt bent. Hierdoor kunt u de premie nog verder verlagen. Wilt u meer weten over het verzekeren van de financiële gevolgen van het arbeidsongeschikt raken? Wij kunnen u er alles over vertellen en u een passend advies geven.

0 reacties

Nieuwste blogs

Wat als de huizenprijzen zakken?

Wat als de huizenprijzen zakken?

Bel Vincent op 06 - 15 625 32428MEI 2021Hypotheken Tipsdoor Vincent van MarleBlogWat als de huizenprijzen zakken?De huizenprijzen zijn al jaren achtereen aan het stijgen. Daar komt een keer een kentering in, maar hoe erg is dat? Wat zijn de...

Lees meer
Veelgestelde vragen over de AOV

Veelgestelde vragen over de AOV

Bel Thomas op 06 - 40 204 09214MEI 2021Assurantiën Tipsdoor Thomas van MarleBlogVeelgestelde vragen over de AOVEen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt ervoor dat u ten gevolge van een ziekte of een ongeval niet zonder inkomen komt te...

Lees meer