fbpx
Home » Is de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering echt zo hoog?

14

JUNI 2019

Arbeidsongeschikt
Verzekeringen
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Is de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering echt zo hoog?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is geen goedkope verzekering, maar dat kan ook niet als u ziet wat de verzekeraar aan risico’s van u overneemt. Maar een goed betaalbare AOV is haalbaar, namelijk door het kritisch vergelijken en door het stellen van prioriteiten.

Het verzekeren is maatwerk en dat geldt in nog sterkere mate voor het verzekeren van arbeidsongeschiktheid. Zolang u niet arbeidsongeschikt raakt is de verzekering alleen maar een kostenpost, maar als u door bijvoorbeeld een ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, komt u er achter waar u maandelijks een bedrag voor heeft overgemaakt aan premie. Maar u wilt natuurlijk niet teveel betalen, en dat hoeft ook niet.

Wij kunnen verzekeraars onderling vergelijken

Bij het kiezen van een AOV is de juiste dekking belangrijker dan de hoogte van de premie. In de polisvoorwaarden kunnen namelijk uitsluitingen zijn opgenomen die op het eerste oog niet doorslaggevend lijken bij het kiezen van een verzekering, maar schijn bedriegt. Minpunten van een AOV zijn vaak goed verstopt. Wij kennen de polisvoorwaarden van de verzekeraars. Wij werken met meerdere verzekeraars samen, dus wij kunnen de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen goed voor u vergelijken.

Vindt u de premie van de huidige AOV te hoog?

U hoeft zich niet neer te leggen bij een (te) hoge premie voor de AOV. Vaak zijn er mogelijkheden om de maandlasten te verlagen zonder in te leveren op kwaliteit. Sterker nog, mogelijk kunt u besparen en er ook nog op vooruit gaan wat betreft de polisvoorwaarden. Onterecht geven verzekeringsnemers zichzelf vaak twee opties als de AOV te duur is. Ze pakken hun verlies en blijven gewoon betalen, of ze overwegen het beëindigen van de verzekering. Beide opties raden wij af. De beste optie is om een deskundige mee te laten kijken.

Genoegen nemen met een beperktere dekking

Het betaalbaar verzekeren kan ook een kwestie zijn van het onderscheiden van belangrijke en minder belangrijke zaken. Verzekeraars belonen u bijvoorbeeld als u kiest voor een eigen risico voor een langere periode. Of u kunt ook nog blijven werken als u voor een laag percentage arbeidsongeschikt wordt verklaard. U kunt met een verzekeraar afspreken dat u pas een uitkering uit de verzekering krijgt als u bijvoorbeeld voor 65% of meer arbeidsongeschikt bent. Hierdoor zakt het risico van de verzekeraar, en drukt u de premie.

Kan uw arbeidsongeschiktheidsverzekering goedkoper?

Heeft u al een AOV, en vraagt u zich af of het goedkoper kan? Wij kunnen het voor u uitzoeken. U kunt binnen de huidige verzekering besparingen doorvoeren, maar de kans is groot dat een andere verzekeraar een voorstel heeft dat beter bij u past. Vooral in het verleden zijn er arbeidsongeschiktheidsverzekeringen afgesloten met een naar verhouding hoge kostenstructuur. Dat soort verzekeringen kunt u beter afscheid van nemen en een nieuwe AOV de oude laten vervangen.

Wilt u weten waar de mogelijkheden liggen? Wij helpen u graag bij het zoeken naar een passende oplossing tegen een redelijke premie.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer