fbpx
Home » Waarom u echt niet zonder een AOV kunt

23

Februari 2018

Verzekeringen

door Vincent van Marle

Blog

Waarom u echt niet zonder een AOV kunt

De AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) vangt de inkomstenderving op als u door een ziekte, een ongeval of een aandoening uw werk niet meer kunt verrichten. Op het moment dat u in goede gezondheid verkeert, staat u niet snel stil bij de gevolgen die arbeidsongeschiktheid met zich meebrengt.

Raakt u arbeidsongeschikt terwijl u niet verzekerd bent, dan loopt u het risico dat u moet terugvallen op uw reserves, inkomen van anderen of de bijstand. Het is daarom verstandig om in uw financiële planning rekening te houden met eventuele arbeidsongeschiktheid.

Het risico op een andere manier opvangen

Door het vormen van een kapitaal kunt u veel risico’s opvangen, maar dat is een onmogelijke opgave bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Bijvoorbeeld een 45-jarige kan moeilijk een vermogen opbouwen om tot de pensioendatum voldoende inkomen te genereren bij arbeidsongeschiktheid.

Voor een zestiger zijn er mogelijkheden, maar voor jongere werkenden zeker niet. De ongevallenverzekering met een hoge uitkering kan gedeeltelijk als alternatief gezien worden, echter bij arbeidsongeschiktheid door een ziekte heeft u niets aan deze verzekering.

Welk inkomen heeft u nodig bij arbeidsongeschiktheid?

Bij het verzekeren wordt vaak uitgegaan van het ‘worst case scenario’. In het ergste geval kunt u nooit meer werken tot uw pensioendatum. Wat heeft u in dat geval aan maandelijks inkomen nodig om van rond te komen? Er zijn AOV’s waarbij er wordt gekeken wat u nog wel kunt. U kunt bijvoorbeeld nog wel werk doen waar u niet voor opgeleid bent. De kwalitatief betere verzekeringen gaan voor het bepalen van de arbeidsongeschiktheid uit van het eigen werk, en niet van werk wat u nog wel kunt doen, maar wat niet uw vakgebied is.

Het verzekerd bedrag afstemmen op uw loonontwikkeling

U kunt nu een bedrag vaststellen wat u bij arbeidsongeschiktheid minimaal maandelijks uitgekeerd wilt krijgen. Maar alleen al door inflatie heeft u in de toekomst waarschijnlijk niet meer voldoende aan het uitkeringsbedrag. U kunt het verzekerd bedrag mee laten stijgen in de loop der jaren. Ook als de uitkering bij arbeidsongeschiktheid al is ingegaan kunt u een stijgende uitkering meeverzekeren.

Een AOV moet goed passend zijn

Een AOV is zeker geen eenheidsworst. Alleen met een goed doortimmerd advies kunt u de verzekering zo goed mogelijk afstemmen op uw situatie. Daar kunnen wij u bij helpen. Wij weten wat verzekeraars aanbieden en wat de pluspunten en de minpunten zijn van de AOV’s die ze aanbieden. De verschillen tussen de diverse verzekeraars zijn namelijk groot.

U streeft naar perfectie in uw werk, wij naar perfectie in ons werk. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer