fbpx
Home » Wat is de kracht van onafhankelijk hypotheekadvies?

21

JUNI 2019

Hypotheken
Tips

door Jack van Marle

Blog

Wat is de kracht van onafhankelijk hypotheekadvies?

Door het afsluiten van een hypotheek neemt u voor een periode van tientallen jaren een zware last op uw schouders. De kwaliteit en de betaalbaarheid van de hypotheeklasten zijn dus nogal belangrijk. Dat is ook precies de reden dat u moet kiezen voor een onafhankelijk hypotheekadvies.

Voor het afsluiten van een hypotheek betaalt u advies- en bemiddelingskosten. Door een hypotheek rechtstreeks bij een bank af te sluiten kunt u deze kosten drukken, maar verstandig is het in de meeste gevallen niet. De meeste banken bieden namelijk uitsluitend hypotheken van de bank zelf aan. Graag leggen wij uit wat de kracht is van een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Kiezen voor de beste hypotheek

Als we het hebben over de beste hypotheek doelen we op een financiering goed afgestemd op uw wensen en natuurlijk op u en de aan te kopen woning. De voorwaarden moeten goed passen bij uw wensen en natuurlijk bij uw portemonnee. Een hypotheek is ook een belangrijk onderdeel van uw financiële planning voor de toekomst. Het heeft raakvlakken met uw pensioen, uw nabestaandenvoorzieningen en bijvoorbeeld uw wens om op oudere leeftijd minder te gaan werken. Door bij het afsluiten al rekening te houden met uw toekomstvisie kunt u doelen en plannen zeker stellen. U kunt bijvoorbeeld nu al een sabbatical leave voorbereiden die u over 10 jaar wilt opnemen.

Een hypotheek is geen eenheidsworst

Hypotheken van verschillende aanbieders zijn op voorwaarden niet identiek. Hoe zit het bijvoorbeeld bij het verkopen van uw huis en het kopen van een volgende woning? Kunt u de hypotheek in dat geval meenemen? Dat kan belangrijk zijn als de hypotheekrentes ondertussen sterk zijn gestegen. Ook kunnen de voorwaarden bij het extra aflossen sterk verschillen. De hoogte van de hypotheekrente maakt vaak het grootste verschil. Een onafhankelijke hypotheekadviseur heeft een ruime keuze in geldverstrekkers, dus onder de streep bent u financieel ook beter uit.

Wij kijken verder dan het hier en nu

Naast de hypotheek heeft u ook verzekeringen nodig om bepaalde risico’s goed af te dekken. Bij uw overlijden wilt u natuurlijk de nabestaanden goed verzorgd achterlaten. Dat kan met een overlijdensrisicoverzekering afgestemd op uw situatie. Wat hebben uw nabestaanden nodig om financieel het leven weer op te pakken? Natuurlijk houden we ook rekening met een toekomstige daling van het inkomen door werkloosheid, door het staken van uw onderneming of door arbeidsongeschiktheid. Bij het afsluiten van een hypotheek moet u ook rekening houden met negatieve scenario’s.

Onafhankelijkheid en kwaliteit maken het verschil

Uw bank kan u ongetwijfeld ook een goed doordacht advies verstrekken, maar ze lopen altijd tegen de beperking aan dat ze geen ruime keuze hebben in financiële oplossingen. Tegenwoordig kunt u een hypotheek ook online afsluiten en alle voor de hypotheek noodzakelijke stukken uploaden. Het gevaar is dat u er later pas achterkomt dat een goedkope hypotheek misschien wel een lage hypotheekrente in rekening brengt, maar toch niet zo goed past bij uw wensen. Een goed advies is altijd maatwerk. Met hulp van een ervaren en deskundige hypotheekadviseur, kiest u voor betaalbare en goede kwaliteit.

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden? Wij plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met u in.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer