fbpx
Home » Met inzicht in uw geldzaken kunnen wij uw financiële toekomst plannen

Bel Vincent op
06 – 15 625 324

02

OKTOBER 2020

Financieel Advies
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Met inzicht in uw geldzaken kunnen wij uw financiële toekomst plannen

Het maken van een goed financieel plan treft niet alleen uw pensioenvoorziening. Onderweg naar uw pensioendatum kunnen er namelijk zaken veranderen. Daarom betrekken wij ook uw verzekeringen, uw plannen en de hypotheek bij het maken van een financiële planning gericht op de toekomst.

Tijdens uw werkzame periode bouwt u pensioen op, om na uw pensionering ook goed te kunnen leven. U heeft recht op een AOW-uitkering, maar deze is gebaseerd op een percentage van het minimumloon. Met een aanvullend pensioen kunt u ervoor zorgen dat u kunt genieten van uw oudedag. Tot u met pensioen gaat wilt u natuurlijk ook verstandig met uw geld omgaan en geen fiscale voordelen mislopen. Wij kunnen voor u een financiële planning maken waarin wij ook zekerheden inbouwen voor het geval het toch anders loopt dan uitgestippeld.

Waarom is een financieel plan onmisbaar?

Grote financiële beslissingen in uw leven staan niet los van elkaar, maar zijn juist aan elkaar verbonden. Het kopen van een huis kan bijvoorbeeld ook invloed hebben op uw beschikbare vermogen en uw pensioen. Als de woning niet afbetaald is op het moment dat u met pensioen gaat, is dat iets om rekening mee te houden. Ook is de fiscale regelgeving belangrijk in een financieel plan. U heeft er baat bij om uw leven zo uit te stippelen dat u niet onnodig veel belasting betaalt. In een financieel plan laten we geldzaken in één plan terugkomen. Hierbij haken we ook in op risico’s die u kunt afdekken.

Welke risico’s spelen een rol bij financiële planning?

Het ideaal is het doorwerken tot de pensioendatum of tot een datum waarop u eerder wilt stoppen, en daarna genieten van uw pensioen. Maar door tegenslagen of het noodlot kan het anders lopen. U raakt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of u verliest uw inkomen om een andere reden. In het slechtste geval komt u te overlijden en wilt u uw nabestaanden goed verzorgd achterlaten. Dit soort risico’s houden wij rekening mee bij het maken van een financiële planning.

Ook rekening houden met toekomstige lasten en wensen

Er komen veranderingen die een impact hebben op uw financiën. Het gaat bijvoorbeeld om studerende kinderen, of u wilt op uw 60e een jaartje niet werken, maar een droom najagen. Dit soort kostenposten zijn goed in te plannen in de financiële toekomst. Belangrijk is om er al vroeg naar te kijken. De studie van de kinderen of een half of een heel jaar niet werken moet u een buffer voor achter de hand hebben.

Wij brengen uw financieel leven graag in beeld

Een financieel plan geeft u duidelijkheid over hoe u ervoor staat en hoe u doelen kunt halen. Alleen met een goed doortimmerd plan kunt u zekerheden krijgen. Hier vroeg mee beginnen is belangrijk, want in een periode van vijf jaar kunt u geen pensioentekort meer aanvullen. Wij helpen u met het krijgen van een heldere blik op de toekomst.

Heeft u interesse in een financieel plan volledig afgestemd op uw eigen leven? Laat het ons weten zodat wij een afspraak met u in kunnen plannen voor een eerste gesprek over de mogelijkheden.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer