fbpx
Home » Hoeveel kunt u besparen met het oversluiten van uw hypotheek?

Bel Vincent op
06 – 15 625 324

03

APRIL 2020

Hypotheek
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Hoeveel kunt u besparen met het oversluiten van uw hypotheek?

Het zal u niet ontgaan zijn dat de hypotheekrentes op dit moment extreem laag zijn. Ook als u al een hypotheek heeft kunt u hiervan profiteren. Op onze website kunt u het voordeel zelf berekenen. Wij leggen graag uit hoe.

Bij het oversluiten van uw hypotheek zal uw huidige bank waarschijnlijk een boeterente rekenen. Uw huidige rente is namelijk vastgelegd in een periode dat de rentes hoger lagen. De hoogte van de boeterente is onder andere afhankelijk van de resterende looptijd van uw hypotheek. Als uw hypotheekrente nog 10 jaar vaststaat, zal de boeterente hoger zijn dan wanneer de rente nog 5 jaar vaststaat. Tegenover de boeterente staat een grote besparing omdat de rentes nu veel lager zijn. Onder de streep kan het vaak uit.

Wat gebeurt er bij het oversluiten van uw hypotheek?

Eenvoudig gezegd lost u de huidige hypotheek af en neemt u weer een nieuwe hypotheek. Het voordeel is dat u de nieuwe hypotheek af kunt stemmen op uw huidige wensen. Door het oversluiten zorgt u ervoor dat u profiteert van de huidige lage hypotheekrente en dat u de lagere maandlasten weer voor een lange periode vastzet.

Kan het oversluiten van een hypotheek altijd uit?

Nee, niet altijd bent u voordeliger uit, maar in de meeste gevallen wel. U kunt zich er in ieder geval in verdiepen. Het berekenen van het eventuele voordeel is namelijk relatief eenvoudig. Dat kunnen wij voor u doen, maar u kunt het zelf alvast indicatief berekenen met behulp van onze tool.

Doe de hypotheek bespaarcheck

Voordat u uw hypotheek oversluit wilt u natuurlijk een goed onderbouwd advies. Daar kunnen wij u bij helpen, maar u kunt zelf ook alvast berekenen hoe aantrekkelijk het voor u is om over te sluiten. Dat doet u met onze bespaarcheck. Voor het invullen heeft u informatie nodig over uw hypotheek. Met de hypotheekpapieren bij de hand kunt u binnen een paar minuten berekenen hoeveel u per maand kunt besparen met het oversluiten van uw hypotheek.

Wat is de volgende stap?

U weet nu ongeveer wat u bespaart met een overstap. Samen met u kunnen we nog een keer de berekening maken, maar nu houden wij rekening met de voorwaarden van de banken en bespreken wij de opties samen met u door. Bij het oversluiten heeft u namelijk gelijk de kans om de hypotheek weer af te stemmen op uzelf en uw toekomstverwachtingen. Zijn er bijvoorbeeld plannen om toch eerder te stoppen met werken of wilt u van de aflossingsvrije hypotheek af? In de nieuwe hypotheek kunnen wij toekomstige financiële doelen vaststellen en haalbaar maken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen u er graag alles over.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer