fbpx
Home » Hoe verzekert u kunst en andere kostbaarheden tegen diefstal?

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

30

APRIL 2021

Assurantiën
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Hoe verzekert u kunst en andere kostbaarheden tegen diefstal?

Met een inboedelverzekering verzekert u bezittingen die tot uw huisraad behoren. Heb speciale aandacht voor kunstobjecten en andere dure bezittingen in uw huis. Ook deze bezittingen zijn meeverzekerd in de inboedelverzekering, maar vaak maar tegen een beperkt bedrag. Ook voor kostbare bezittingen kunt u de juiste verzekering afsluiten. U wilt bij diefstal namelijk wel een vergoeding voor de werkelijk geleden schade. Vooral voor kostbare bezittingen is het goed verzekeren van cruciaal belang. Door inbraak of door een allesvernietigende brand kunt u de objecten kwijtraken waar u zeer op gesteld bent. Met een passende verzekering kunt u de waarde goed verzekeren. Een uitkering vangt voor u de financiële schade op.

Kunst en andere kostbaarheden verzekert u niet met een inboedelverzekering

Voor kostbare bezittingen is de inboedelverzekering niet de beste oplossing. In deze verzekering zit namelijk een maximumbedrag verwerkt voor bijvoorbeeld verzamelingen, kunst en sieraden. Sieraden zijn bijvoorbeeld maximaal voor €5.000 verzekerd en kunst voor €10.000. De inboedelverzekering is daarnaast ook gericht op de nieuwwaarde. Deze waarde is niet van belang bij bijvoorbeeld kunstvoorwerpen en sieraden. Hierbij gaat het namelijk om de marktwaarde van de bezittingen. Bij het goed verzekeren van kunst is een taxatie vaak noodzakelijk.

Welke beveiligingseisen kunnen verzekeraars stellen?

Dure bezittingen vragen om een goede beveiliging. Welke eisen verzekeraars stellen beoordelen ze per aanvraag. Voor het verzekeren van kostbare kunst of sieraden, kunnen verzekeraars een inbraakalarm met doormelding naar een beveiligingsbedrijf eisen. Of sieraden moeten in een door de verzekeraar goedgekeurde kluis liggen opgeborgen. Ook worden er eisen gesteld aan hoe de kluis is verankerd om te voorkomen dat een kluis met inhoud mee te nemen is. Er zijn geen kant en klare oplossingen voor uitzonderlijke bezittingen. Daar komt de kracht van onze Private Insurance goed van pas. Wij richten ons namelijk juist op het verzekeren van risico’s die niet standaard zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer