fbpx

18

Januari 2019
Hypotheek
Tips
door Jack van Marle

Blog

Ervaar geen stress bij het afsluiten van een hypotheek

Het kopen van een huis en het regelen van de hypotheek kan stress geven. Maar dat is echt niet nodig. Leg het regelen van de hypotheek in vertrouwde handen en u kunt zich concentreren op andere zaken. Hoe voorkomt u stress bij het regelen van de hypotheek voor een aan te kopen woning?

Na het kopen van een huis heeft u meestal ruim de tijd voor het regelen van de hypotheek. Maar u voelt waarschijnlijk wel gelijk een tijdsdruk, want er moet veel geregeld worden. Mogelijk heeft u nog een te verkopen huis of wilt u nog een verbouwing inplannen voor de nieuwe woning. Ook is het spannend of de financiering echt wel goed komt.

Welke hypotheek past het beste bij uw situatie?

De meest gekozen hypotheekvormen zijn de lineaire hypotheek en annuïteitenhypotheek. Deze zijn vooral populair omdat deze hypotheekvormen recht geven op hypotheekrenteaftrek. Heeft u al een hypotheek op uw huidige woning? Onder voorwaarden kunt u ook de huidige hypotheekvormen meenemen met behoud van de hypotheekrenteaftrek. Ook kunt u met vermogen een deel van het huis in één keer afrekenen. Hoe u de financiering regelt is een lastige beslissing, maar gelukkig hoeft u deze beslissing niet alleen te nemen. Wij kunnen financieel onderbouwen welke vorm van financiering voor u het meest geschikt is.

Wat moet er nog geregeld worden vóór de overdracht bij de notaris?

Het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek vergt tijd en geduld. Er zijn meerdere zaken waar het halen van de overdrachtsdatum van afhankelijk is, maar wij hebben vaker met dit bijltje gehakt en weten hoe we uw dossier op tijd op orde krijgen. Wij kunnen hierdoor goed inschatten of een geplande overdrachtsdatum bij de notaris haalbaar is. Als de planning dreigt mis te lopen, grijpen we gelijk in.

Welke  documenten zijn belangrijk?

Bij het afsluiten van een hypotheek hebben wij gegevens van u nodig. Hiermee kunnen wij bij de geldverstrekker aantonen dat u kredietwaardig bent. Welke stukken wij nodig hebben verschilt van geval tot geval. Maar een aantal gegevens zijn standaard. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende stukken:

  • Kopie van uw legitimatiebewijs
  • Een recente salarisstrook of jaarcijfers (voor ondernemers)
  • Werkgeversverklaring
  • Informatie over de huidige hypotheek
  • Kopie bankafschriften
  • Taxatierapport

Het regelen van de hypotheek zorgt juist voor financiële rust

De hypotheek is niet zomaar een lening die u in dertig jaar terugbetaalt. In de komende tientallen jaren kan er veel veranderen in uw leven. Hier wordt ook bij stilgestaan bij het afsluiten van de hypotheek. Bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of bij overlijden van één van de partners moeten de hypotheeklasten ook betaalbaar blijven. Doordat hier bij stil wordt gestaan hebben huiseigenaren de zaken beter geregeld in vergelijking met huurders. Met een goed financieel plan krijgt u geestelijke rust. Alles goed geregeld hebben geeft een goed gevoel.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer