fbpx
Home » Een vakantiewoning is goed te financieren en te verzekeren

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

11

Juni 2021

Hypotheken
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Een vakantiewoning is goed te financieren en te verzekeren

Beleggen in vastgoed is een goede investering van vermogen gebleken. Een vakantie binnen Nederland is door het coronavirus namelijk populair geworden. Bij het financieren en het verzekeren zijn de uitgangspunten anders dan gebruikelijk, maar er zijn voldoende mogelijkheden. Vanuit onze expertise vertellen wij er graag meer over.

Met een vakantiehuis kunt u het beleggen van uw vermogen combineren met vakantievreugde. U heeft een plek voor uzelf om vakantie te vieren, en in andere periodes van het jaar verhuurt u de vakantiewoning. Belangrijk is wel om het huis goed te verzekeren. De verzekeringen moeten dekking bieden ondanks het feit dat het vakantiehuis in bepaalde periodes van het jaar wordt verhuurd. Dit zijn niet de standaard verzekeringen, maar wij kunnen het goed betaalbaar voor u regelen.

Een hypotheek afsluiten voor het financieren van een vakantiehuis

Het ideaal is om een vakantiewoning te kopen die u direct kunt afrekenen met eigen vermogen. Toch zijn er ook voldoende mogelijkheden om het huis deels te financieren met een hypotheek gericht op vakantiehuizen. Binnen deze hypotheken wordt er door de geldverstrekkers niet moeilijk gedaan over het verhuren. Wist u dat u 80% van de aankoopsom kunt financieren? Er zijn zelfs geldverstrekkers die bereid zijn om nog verder te gaan.

Met de huurinkomsten kunt u de hypotheeklasten betalen en ook de hypotheek op het vakantiehuis in stapjes afbetalen.

Ook met een vakantiehuis profiteert u van de lage hypotheekrente

Geldverstrekkers stellen andere eisen bij het financieren van een vakantiehuis. De aankoop voor 100% financieren met een hypotheek gaat bijvoorbeeld niet lukken. U moet wel eigen vermogen investeren om de financiering rond te krijgen. Ook de fiscale regels zijn volledig anders. Een vakantiewoning telt mee als vermogensbestanddeel en de betaalde hypotheekrente is niet aftrekbaar van het inkomen. Het kopen van een vakantiewoning is op dit moment populair door de extreem lage hypotheekrente. Daar profiteert u uiteraard ook van met een financiering voor een recreatiewoning.

Speciale woonverzekeringen voor recreatiewoningen

De opstalverzekering en de inboedelverzekering die de meeste verzekeraars aanbieden zijn niet geschikt voor vakantiehuizen. Passende verzekeringen zijn belangrijk. U wilt voorkomen dat er geen dekking is bij brand omdat de verzekeraar er dan pas achter komt dat het een vakantiehuis is, en dat er ook nog sprake is van verhuur. Sluit dus zeker niet een standaard woonverzekering af. De financiële gevolgen zijn namelijk groot bij een kostbare schade.

Wat is er anders bij het verzekeren van een vakantiehuis?

Om verschillen redenen is voor het verzekeren van een vakantiehuis maatwerk nodig. Dat noemen wij ook wel Private Insurance. Verzekeraars richten zich bij voorkeur op de massa met één product. Alleen huizen die binnen de gestelde kaders van de verzekeraar passen, kunnen ze verzekeren. Veel verzekeraars geven niet thuis als u bijvoorbeeld een chalet wilt verzekeren of een recreatiewoning die u hoofdzakelijk voor de verhuur koopt. Belangrijk voor u om te weten dat er voldoende mogelijkheden zijn voor het verzekeren.

Met private Insurance richten wij ons juist op de risico’s die afwijkend zijn en waar knowhow, expertise en ervaring van de adviseur een rol spelen. Wij vinden voor u de verzekeraar die een dekking biedt die perfect aansluit op de risico’s die u loopt met een vakantiehuis. Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijk gesprek waarin wij de mogelijkheden uit kunnen leggen.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer