fbpx
Home » Een tweede hypotheek voor een verbouwing afsluiten

Bel Vincent op
06 – 15 625 324

16

OKTOBER 2020

Hypotheek Advies
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Een tweede hypotheek voor een verbouwing afsluiten

In het tweede kwartaal van 2020 zijn er 41% meer tweede hypotheken aangevraagd in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Wat maakt het verbouwen van het huis zo populair? En waardoor worden er steeds meer aflossingsvrije hypotheken afgesloten?

 

Officieel zitten we nu in een crisis, maar daar is weinig van te merken op het gebied van de huizenmarkt. Geldverstrekkers hebben het momenteel erg druk met het verstrekken van hypotheken. Dat komt mede door de lage hypotheekrente. U kunt nu tegen een zeer lage hypotheekrente geld lenen voor het kopen of het verbouwen van een huis. Ook huiseigenaren profiteren dus maximaal van de lage hypotheekrente.

 

Wat maakt het verbouwen van de eigen woning zo populair?

Als uw huis niet meer volledig voldoet aan de woonwensen, kunt u twee dingen doen. U kunt de woning verkopen en gaan voor een andere woning. Of u kiest ervoor om de huidige woning met een verbouwing af te stemmen op uw woonwensen. Voor het financieren van een verbouwing kunt u kiezen voor een tweede hypotheek. Door de sterk gestegen huizenprijzen zit in de eigen woning waarschijnlijk voldoende overwaarde voor het kunnen krijgen van een extra financiering op het huis. Dit in combinatie met de zeer lage hypotheekrente, zorgt ervoor dat er veel meer huiseigenaren hebben gekozen voor een extra hypotheek voor het verbouwen van de woning.

 

Vaker gekozen voor een aflossingsvrije hypotheek

Vooral gepensioneerden kiezen vaker dan eerdere jaren voor een aflossingsvrije hypotheek. Hiervoor kan worden gekozen bij het financieren van de aankoop en voor het financieren van een verbouwing. Een nadeel van deze hypotheekvorm is dat de betaalde hypotheekrente niet aftrekbaar is. Door de lage hypotheekrente is het fiscaal voordeel relatief, dus wordt niet meer zo kritisch gekeken naar de fiscale voordelen. De betaalde rente voor de aflossingsvrije hypotheek kan nog wel aftrekbaar zijn. Dat kan als dit leningdeel voortkomt uit een hypotheek afgesloten vóór 2013. Wij vertellen u er graag meer over in een adviesgesprek.

 

Voldoet uw huis na de verbouwing weer aan uw wensen?

Met de overwaarde uw eigen huis verbouwen doet u alleen als het huis na de verbouwing weer volledig aan de wensen voldoet. U wilt namelijk voorkomen dat u na de verbouwing alsnog de wens heeft om te verhuizen. Kies dus niet voor het verbouwen om de verkeerde redenen. Na een verbouwing kunt u het huis alsnog verkopen, maar houd er in dat geval rekening mee dat de verbouwingskosten plus de kosten voor het afsluiten van de tweede hypotheek waarschijnlijk hoger zijn dan de waardevermeerdering. Met andere woorden, u krijgt de kosten van de verbouwing er niet weer uit als u kort na de verbouwing alsnog het huis verkoopt.

Overweegt u een verbouwing van de woning? Wij kunnen een indicatieve hypotheekopzet maken voor inzicht in de mogelijkheden. U weet dan vooraf wat er mogelijk is, en wat uw budget is voor de verbouwing.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer