fbpx
Home » Een tweede hypotheek combineren met het oversluiten

Bel Vincent op
06 – 15 625 324

12

FEBRUARI 2021

Hypotheek Advies
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Een tweede hypotheek combineren met het oversluiten

Met een tweede hypotheek kunt u een gewenste verbouwing aan het huis uit laten voeren. Sluit dan ook gelijk de hypotheek over in verband met de zeer lage hypotheekrentes van dit moment. Door het combineren van het oversluiten en het afsluiten van een tweede hypotheek houdt u de kosten laag. Financiële planning is erop gericht om de geldzaken zo slim mogelijk te regelen, en natuurlijk de kosten zo laag mogelijk te houden. Al jaren zijn de hypotheekrentes aan het zakken. Zelfs in 2021 zijn de rentes nog verder gezakt. Nog vastzitten in een hypotheek met een hoge hypotheekrente is zonde. Een bijkomend voordeel van de lage rente is dat u uw huis tegen beperkte extra maandlasten ook nog kunt verbouwen zodat het huis weer past als een warme jas de komende jaren.

Een tweede hypotheek en oversluiten voor de prijs van één

Bij het afsluiten van een tweede hypotheek maakt u kosten. U gaat advies inwinnen, u moet (in sommige gevallen) bij de notaris langs en het huis moet soms getaxeerd worden. Het gaat in totaal om duizenden euro’s, maar dat is te overzien als u ook gelijk uw hypotheek oversluit. Voor het oversluiten betaalt u zeer waarschijnlijk een boeterente, maar toch is het oversluiten vaak slim. Mochten wij tot de conclusie komen dat het oversluiten niet aantrekkelijk is, dan hoort u het van ons. Over een aantal jaren kunnen we een nieuwe afspraak inplannen om het nog een keer te toetsen. Heeft u een lage hypotheekschuld ten opzichte van de WOZ-waarde van het huis? Een taxatierapport is dan vaak niet nodig. Toch kan een taxatie wel verstandig zijn, want een hoge waarde kan recht geven op een lagere hypotheekrente. Voor een hypotheek met NHG geldt deze kortingsmogelijkheid niet.

Waarom niet kiezen voor een tweede hypotheek?

Stel, u gaat uw huis verbouwen voor een bedrag van €25.000. Als u de financiering regelt in een tweede hypotheek profiteert u voor deze lening van de lage rente. De eerste hypotheek blijft zoals het al was. Voor het vestigen van een tweede hypotheek op het huis moet u duizenden euro’s aan kosten maken, voor een naar verhouding lage tweede hypotheek. Door niet te kiezen voor een tweede hypotheek maar voor het oversluiten, profiteert u optimaal van de lage hypotheekrentes van dit moment.

Door het oversluiten kiest u de beste en goedkoopste hypotheek

Het oversluiten van de hypotheek is om nog een extra reden aantrekkelijk. Er zijn namelijk tientallen geldverstrekkers waar u een hypotheek kunt afsluiten. De kans is groot dat u bij een andere geldverstrekker een beter voorstel krijgt dan bij uw huidige bank. U kunt dus de hypotheek kiezen die qua voorwaarden het beste bij u past tegen de gunstigste hypotheekrente. U beperkt zich dus niet tot de bank waar u nu zit.

Het oversluiten zorgt voor hogere kosten

Bij het oversluiten ruilt u de huidige hypotheek in voor een nieuwe. Hierdoor komt er een nieuwe hypotheek tot stand. Hetzelfde gebeurt bij het afsluiten van een tweede hypotheek. Het grote verschil zit in de omvang van de kosten. Door de lage hypotheekrente van dit moment bent u waarschijnlijk een boeterente verschuldigd bij het oversluiten, maar deze kosten maakt u graag als u er financieel gunstiger uit springt. Wilt u alles weten over het oversluiten van uw hypotheek en over het afsluiten van een tweede hypotheek? Wij kunnen u bijpraten en u een passend advies geven. Wij kunnen ook gelijk al uw financiële doelstellingen voor de toekomst doorspreken en veiligstellen. Met financiële planning kunt u uw leven op het gebied van geld zo goed mogelijk uitstippelen.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer