fbpx
Home » Een exclusieve auto vraagt om een maatwerk autoverzekering
Team VMA
Thomas van Marle

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

25

February 2022

Hypotheken
Tips

door Thomas van Marle

Blog

Een exclusieve auto vraagt om een maatwerk autoverzekering

Met een exclusieve auto kunt u naar een willekeurige tussenpersoon of zelfs naar een vergelijkingssite voor het verzekeren van uw bezit. Verstandiger is om voor de autoverzekering verder te kijken dan de hoogte van de premie. Bij schade wilt u namelijk goed verzekerd zijn zonder addertjes onder het gras die bij schade pas blijken.

Veel verzekeraars stemmen de autoverzekering af op de standaard auto. Dat doen ze zodat ze meer dan 90% van de markt kunnen bedienen en ze het acceptatieproces ook nog kunnen automatiseren. Met een exclusieve auto zijn niet alle polissen geschikt. Het maakt hierbij een verschil of uw auto al wat ouder is of dat het een relatief nieuwe auto is met een hoge waarde. Wat uw auto ook exclusief maakt, wij bieden de verzekeringsoplossingen.

Hoe verzekert u een oudere auto goed?

Oudere exclusieve auto’s worden vaak oldtimers genoemd, maar ook als uw auto niet valt onder de noemer oldtimer kan de auto nog steeds een hoge waarde vertegenwoordigen. Voor het goed verzekeren van oudere auto’s met nog een hoge waarde is het taxeren van de waarde een vast onderdeel. Deze taxatie heeft een beperkte geldigheidsduur, dus hier moet aandacht voor zijn bij het verzekeren van uw auto. Bij schade gaat de verzekeraar uit van de getaxeerde waarde. U kunt zelfs dekking krijgen tijdens deelname aan bijvoorbeeld een rally zoals met een oriëntatierit.

Een nieuwe exclusieve auto gewoon goed verzekeren

Voor een auto met een cataloguswaarde van €70.000 of €75.000 of meer, gelden vaak aanvullende eisen bij het verzekeren. Vaak zijn de auto’s vanuit de fabrikant al voorzien van de juiste beveiliging. Als het anders is, wilt u de auto natuurlijk ook goed verzekeren. Voor het verzekeren van een elektrische auto kunt u tegen een probleem aanlopen. De verzekeraar stelt eisen, maar er kan niet worden voldaan aan deze eisen. Dit probleem komt bijvoorbeeld vaak voor bij de duurdere Tesla’s.

We hebben speciale aandacht voor de beveiliging en de verzekering bij diefstal

U rijdt waarschijnlijk erg voorzichtig en zorgvuldig met uw exclusieve auto, maar vergeet vooral niet het risico van diefstal. Het inbouwen van hypermoderne alarmsystemen past mogelijk niet bij uw auto. U kunt uw bezit ook op een andere manier optimaal beveiligen. Verzekeraars kunnen voor dekking tegen diefstal eisen dat de auto tijdens de nacht in een beveiligde stalling staat. Hier gelden specifieke eisen voor waar u maar beter aan kunt voldoen. De voorwaarden voor dekking voor uw auto spreken wij graag met u door.

De kwaliteit van de autoverzekering moet niet van ondergeschikt belang zijn

Bij schade wilt u niet verplicht zijn om voor herstel naar een door de verzekeraar aangewezen herstelbedrijf te gaan. Dit wordt ook wel schadesturing genoemd. U wilt naar een hersteller die u zelf kiest. Ook maakt het een groot verschil of de autoverzekering de nieuwwaarde regeling en of de aanschafwaarde regeling biedt. Bij een kostbare schade kan het namelijk veel uitmaken of er wordt uitgegaan van de dagwaarde of van de nieuwwaarde of de aanschafwaarde.

Alle facetten die belangrijk zijn voor het verzekeren van een exclusieve auto hebben wij duidelijk in beeld. Met onze private insurance kijken we verder dan naar alleen de laagste premie. Kwaliteit maakt namelijk het grote verschil, niet een paar euro lagere premie.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer