fbpx
Home » Deze schadeverzekeringen heeft iedereen nodig

Bel Vincent op
06 – 15 625 324

12

JUNI 2020

Verzekeringen
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Deze schadeverzekeringen heeft iedereen nodig

Het afsluiten van een autoverzekering en een zorgverzekering is verplicht, maar daarnaast zijn er ook nog een aantal verzekeringen waar u niet zonder kunt. Deze zijn niet verplicht, maar ze niet afsluiten kan bij tegenspoed hoge kosten met zich meebrengen.

Om uw financiële toekomst zeker te stellen moet er aandacht zijn voor verschillende scenario’s. U kunt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raken, jong overlijden of juist zeer oud worden. In alle drie de gevallen is er kapitaal nodig voor uzelf of voor de nabestaanden. Tegen het risico van het arbeidsongeschikt raken kunt u een AOV afsluiten. Bij jong overlijden kunt u de nabestaanden financiële rust geven met een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. Laten we hopen dat u een hoge leeftijd bereikt, maar dan wilt u natuurlijk wel kunnen genieten van het leven.

Ook zijn er een aantal verzekeringen waar u uzelf, uw gezin en uw bezittingen mee kunt beschermen. De belangrijkste schadeverzekeringen lichten we toe.

Waarom kunt u niet zonder een opstalverzekering?

Uw huis kan beschadigd raken door blikseminslag, storm of door een inbraak. Maar het grootste gevaar is een brand. Door een klein brandje kan uw huis al voor vele duizenden euro’s aan schade oplopen. Het gaat om schade door het vuur zelf, maar ook door rook en roet en vergeet het bluswater niet. Door een uitslaande brand kan uw huis binnen een kwartier ernstig beschadigd raken. De kostenpost is vervolgens niet te overzien. Met een opstalverzekering keert de verzekeraar bij een verzekerde schade een bedrag uit waarmee u de schade kunt laten herstellen of zelfs het huis kunt laten herbouwen.

Voor de spullen in huis heeft u een inboedelverzekering nodig

De spullen in huis moet u na een allesverwoestende brand ook vervangen. Als u alle bedragen bij elkaar optelt komt u in totaal op een groot bedrag uit. Voor bezittingen die niet aan het huis zitten vastgenageld heeft u de inboedelverzekering nodig. Voor wel vastgenagelde juist de opstalverzekering. Naast brand vormt ook inbraak een groot risico voor uw inboedel. In de inboedelverzekering kan de dekking te beperkt zijn voor kostbare bezittingen zoals kunstobjecten en kostbare verzamelingen. In sommige gevallen kunt u hier een kostbaarhedenverzekering voor afsluiten.

De zeer noodzakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

In het dagelijkse leven bent u niet snel aansprakelijk voor een schade van honderdduizend euro of meer, maar het kan iedereen wel overkomen. U kunt als fietser per ongeluk een voetganger aanrijden. Met veel pech in meerdere opzichten, kan de voetganger ongelukkig vallen en blijvend arbeidsongeschikt raken. De financiële schade door dit voorval kan het slachtoffer claimen op de veroorzaker van de schade. De kans dat het gebeurt is klein, maar als u een dergelijke schade veroorzaakt, zijn de financiële gevolgen groot. Dat risico kunt u maar beter verzekerd hebben voor uzelf en uw gezin.

Minder noodzakelijke, maar wel belangrijke verzekeringen

Er zijn ook een aantal schadeverzekeringen die minder noodzakelijk zijn dan bijvoorbeeld de AVP, maar waar u bij schade blij mee bent. Het gaat bijvoorbeeld om de rechtsbijstandsverzekering en de reisverzekering. Maar afhankelijk van uw bezittingen kunnen ook andere verzekeringen verstandig zijn. De particuliere schadeverzekeringen bieden geen dekking voor schade aan zakelijke bezittingen. Laat u dus goed adviseren over hoe u ook de zakelijke bezittingen kunt verzekeren.

Wilt u meer weten over schadeverzekeringen? Onze adviseurs helpen u graag verder met een passend advies.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer