fbpx
Home » Bij schade merkt u de toegevoegde waarde van een verzekeringsadviseur

Bel Jack op
06 – 53 233 681

29 

NOVEMBER 2019

Verzekeringen
Tips

door Jack van Marle

Blog

Bij schade merkt u de toegevoegde waarde van een verzekeringsadviseur

Er zitten grote verschillen in verzekeringen voor particulieren. Online kunt u vergelijken en bijvoorbeeld de goedkoopste woonhuisverzekering en inboedelverzekering afsluiten. Maar het verzekeren via een verzekeringsadviseur biedt grote voordelen. Vooral bij schade blijkt het verschil. Wij komen als verzekeringsadviseur voor uw rechten op ten opzichte van de verzekeraar. Hulp en ondersteuning kunt u in dat geval goed gebruiken.

U zult niet dagelijks naar uw verzekeringen omkijken. De meeste mensen hebben bijna nooit schade, dus dat is ook geen reden om de polissen er een keer weer bij te halen. Doordat de kans op een omvangrijke schade klein is, lijkt het afsluiten van bijvoorbeeld een woonhuisverzekering niet strikt noodzakelijk, maar het niet verzekeren zorgt voor een te groot risico. Door een allesvernietigende brand in uw huis kunt u binnen twintig minuten alles verliezen. De financiële gevolgen lopen dan in de honderdduizenden euro’s. Voor het niet zelf hoeven dragen van dergelijke lasten kiest u voor het verzekeren van risico’s.

Wat is de taak van de verzekeringsadviseur bij schade?

Bij het afsluiten van verzekeringen zorgen wij ervoor dat u de best passende verzekeringen afsluit tegen een lage en eerlijke premie. Wij blijven uw belangen ook behartigen want wij zorgen ervoor dat de verzekeringen zo veel mogelijk up-to-date blijven. Bij schade nemen wij u veel zorgen uit handen. Bijvoorbeeld bij brand is er gelijk al het nodige te regelen. Wij zorgen ervoor dat de verzekeraar op de hoogte wordt gesteld en voor de afwikkeling van de schade met de verzekeraar. U moet tijdelijk onderdak hebben en nog belangrijker is het regelen van de financiële afwikkeling. De verzekeraar moet de schade vergoeden en u moet zo snel mogelijk weer kunnen wonen en uw leven weer oppakken.

Zijn er losse eindjes? Wij pakken ze op

Bij schade kan de verzekeraar een taxateur inschakelen. Deze gaat inschatten wat de herbouwwaarde van het huis is en hoe groot het schadebedrag is. Er kunnen vervolgens discussies ontstaan over de hoogte van de herbouwwaarde en het schadebedrag. Met een verzekeringsadviseur achter de hand kunt u dit soort zaken uitbesteden aan een deskundige op dit gebied. Dan kunt u zich weer op andere zaken concentreren.

Wij kunnen problemen bij schade voorkomen

Bijvoorbeeld door een verkeerde inschatting van het verzekerd bedrag in een woonhuisverzekering kunt u onderverzekerd of oververzekerd raken. Het onderverzekerd zijn heeft grote gevolgen bij een schade. In dat geval krijgt u namelijk maar een deel van het schadebedrag uitgekeerd. Bij het oververzekerd zijn betaalt u onterecht teveel voor een verzekering. In de loop der jaren kan het om een substantieel bedrag gaan. Beide situaties kunnen wij voorkomen door aandacht aan uw verzekeringen te besteden.

Wil u een second opinion over uw verzekeringen?

Of een scherpe offerte?

Wij helpen u daar graag bij. Maak gerust een afspraak met onze adviseurs voor een advies op maat.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer