fbpx
Home » Hoe bespaart u op de woonverzekeringen?

Bel Thomas op
06 – 40 204 092

30

AUGUSTUS 2019

Verzekering
Besparen
Tips

door Vincent van Marle

Blog

Hoe bespaart u op de woonverzekeringen?

Woonverzekeringen sluit u af en kijkt u meestal vervolgens niet meer naar om. Pas bij schade komen de polissen weer op tafel. In meerdere opzichten kan dit u onnodig geld kosten. Bij een schade kan blijken dat uw verzekeringen toch niet up-to-date zijn en mogelijk betaalt u teveel premie. U kunt namelijk te ruim verzekerd zijn. Met aandacht voor de verzekeringen kunt u besparen op de maandlasten.

Bekijk hier een voorbeeld van een verzekeringsoverzicht met daarnaast ons voorstel.

Besparen op de opstalverzekering en de inboedelverzekering

De opstalverzekering biedt dekking voor het huis zelf en de inboedelverzekering voor de spullen in het huis. Onterecht wordt vaak gedacht dat de premies van verzekeraars nauwelijks onderling afwijken, maar de verschillen zijn juist groot. Mede door de stijgende schadelasten door heftige weersomstandigheden hebben veel verzekeraars premieverhogingen doorgevoerd. Andere verzekeraars hebben dat niet gedaan. Wij weten waar u moet zijn voor woonverzekeringen tegen een aantrekkelijke premie. Uiteraard verliezen wij de kwaliteit van de verzekeringen niet uit het oog.

Speciale aandacht voor de polisvoorwaarden

De meeste verzekeraars bieden op hoofdlijnen vergelijkbare woonverzekeringen aan, maar de kleine verschillen in voorwaarden kunnen bij schade een groot verschil maken. Een goed voorbeeld hiervan is de hoogte van het eigen risico bij schade. Een verzekeraar kan een lagere premie in rekening brengen bij een hoog eigen risico, maar bij schade wilt u natuurlijk liever niet honderden euro’s bijdragen. Er zijn verzekeraars die bij stormschade een zeer hoog eigen risico in rekening brengen. Bij het vergelijken van woonverzekeringen letten wij ook op dit soort zaken.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is een onderschatte verzekering

De noodzaak voor het afsluiten van een inboedelverzekering en een opstalverzekering is vaak wel duidelijk. Door een uitslaande brand kunnen uw huis en inboedel verloren gaan. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is noodzakelijk omdat anderen door uw toedoen schade kunnen lijden. Meestal zal de schade beperkt blijven. U stoot bijvoorbeeld bij de buren een vaas van een paar tientjes van de kast af. Maar de schadelast kan ook aanzienlijk zijn. Stel, u of één van uw kinderen fietst een voetganger omver. De voetganger valt en raakt door de val arbeidsongeschikt. Als hij of zij nooit meer kan werken kan de schade in de honderdduizenden euro’s lopen. Zonder een AVP draagt u de schadelasten zelf.

Houd samen met onze adviseur Thomas van Marle de verzekeringen tegen het licht

Bepalen of u goed verzekerd bent is nog niet zo eenvoudig. Het is namelijk meer dan alleen maar de premies van verschillende verzekeringspakketten met elkaar vergelijken. Wij helpen u graag. Eerst maken we inzichtelijk wat u nu verzekerd heeft. De volgende stap is het bepalen van uw verzekeringsbehoefte. U gaat natuurlijk alleen verzekeren wat echt noodzakelijk is. Daarna bepalen wij bij welke verzekeraar u het beste terecht kunt. Uiteraard regelen wij de overstap naar de andere verzekeraar ook.

Wilt u vrijblijvend een vergelijking van uw verzekeringspakket? Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.

0 reacties

Nieuwste blogs

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Een ruimere hypotheek mogelijk in 2024

Bel Vincent op 06 - 15 625 3244januari 2024HypotheekTipsdoor Vincent van MarleBlogEen ruimere hypotheek mogelijk in 2024Heeft u plannen om in 2024 een woning te kopen? Er worden positieve veranderingen doorgevoerd die ervoor zorgen dat u ruimer kunt...

Lees meer